جراحی آب مروارید و لنزهای داخل چشمی
آب مروارید (کاتاراکت)
به از بین رفتن شفافیت و کدر شدن عدسی چشم انسان که باعث کاهش بینایی و تاری دید می شود، آب مروارید و در اصطلاح علمی آن کاتاراکت گفته می شود .
علت ایجاد آب مروارید می تواند مادر زادی یا اکتسابی باشد .آب مروارید انواع مختلفی دارد.
انواع مختلف آب مروارید
۱– آب مروراید ناشی از افزایش سن:
عدسی چشم نیز همانند سایر قسمتهای بدن، در طول زندگی به رشد خود ادامه میدهد و لایههایی به سطح خارجی آن اضافه میشود بنابراین با گذشت زمان لنز سخت تر میشود و شفافیت خود را از دست میدهد. آب مروارید ناشی از افزایش سن شایعترین نوع آب مروارید است و ۵۰ درصد افراد بین سنین ۶۵ تا ۷۴ سالگی و ۷۰ درصد افراد بالای سن ۷۵ سالگی به آن مبتلا میشوند ، اما این مشکل میتواند از ۳۵ سالگی به بعد هم شروع شود.
۲– آب مروارید ناشی از بیماریها:
این نوع آب مروارید در افرادی که بیماریهای مشخصی از جمله دیابت (بیماری قند) دارند دیده میشود. گاهی بروز آب مروارید در رابطه با مصرف داروهای کورتون دار نیز دیده می شود .
همچنین به هم خوردن تعادل هورمونی و اختلال در کار غدد درون ریز مانند کاهش عملکرد غدد هیپوتیروئیدی می تواند منجر به آب مروارید زودرس گردد.
۳- آب مروارید ناشی از ضربه:
گاهی بلافاصله پس از آسیب یا ضربه به چشم و گاهی سالها بعد از ضربه وارد شده به چشم آب مروارید ایجاد می شود که معمولا پیشرونده بوده و گاهی با آسیب به تارهای نگاهدارنده عدسی همراه می شود که می تواند گذاشتن لنز داخل چشمی را دچار اختلال نماید.
۴- آب مروارید مادرزادی:
برخی بچهها با آب مروراید به دنیا میآیند و یا اینکه در کودکی به آن مبتلا میشوند .در این حالت معمولا هر دو چشم گرفتار می باشند گرچه انواع یک طرفه نیز دیده می شود. علت آب مروارید مادر زادی می تواند ناشی از عفونت های حین حاملگی مثل سرخجه، برخی بیماریهای مادر مثل دیابت یا مصرف دارو در دوران بارداری باشد. این آب مروارید ممکن است تر است زودتر جزئی باشد ودر بینایی اختلال ایجاد نکند، اما در صورتی که منجربه اختلال قابل توجه در دید کودک باشد جراحی شود تا منجر به تنبلی چشم کودک نگردد .
شایعترین علائم این بیماری عبارتند از:
۱– تاری دید
۲- حساسیت به نور : درخشندگی زیاد نور اتومبیلها در شب، خیرگی و پخش نور چراغها و نور آفتاب، دیدن هاله اطراف
چراغها.
۳- کم رنگ شدن یا محو شدن رنگها.
۴ – دید کم در شب.
۵- دو بینی یا چند بینی (که با افزایش شدت آب مروارید وضعیت بدتر میشود).
۶- تغییر شماره عینک و یا لنز تماسی.
(*البته توجه داشته باشید که این علائم میتواند ناشی از سایر بیماریهای چشمی نیز باشند و تنها مربوط به بیماری آّب مروارید نمی باشد)
*توجه داشته باشید که آب مروارید باعث اشک ریزش،سوزش، خارش و درد چشم نمی شود و این علائم عمدتا مربوط به التهاب لبه پلک ها (بلفاریت) می باشد که در بخش پلک توضیح کامل آن ارائه شده است. در همه موارد آب مروارید یا کاتاراکت
پاسخ همه سوالات تماس با۰۹۳۹۲۰۰۲۴۵۲
ومراجعه به اینستاگرام دکتر مهرداد محمدپور
لینک اینستاگرام:
https://www.instagram.com/eyelasik_catarac_clinic
لینک تلگرام مطب چشم پزشکی:
https://telegram.me/drmehrdadmohamadpour
لینک آپارات:
https://www.aparat.com/drmohammadpour